Alles over het zelf maken van natuurlijke cosmetica.   
Nederlands 
  Home
  COSMETICA ZELF MAKEN   WAT HELENA COSMETICA ZO UNIEK MAAKT   Aanbiedingen   HULP BIJ HET BESTELLEN   Recepten
 
Producten
  Helena Verzorgingslijn
  Grondstoffen voor het zelf maken
 
Extra
  HELENA COMPLETE VERZORGINGSLIJN
  NIEUW !!!
  Aanbiedingen
  Aloë Vera Lijn
  Multi- Vitamine Lijn
  Tea Tree Lijn
  Anti- Aging Lijn
  Cosmetica voor de man
  Etherische oliën
  Baby Lena Lijn
  Uw huid
  Uw haar
  Reiniging van de huid
  Parfumering
  Conservering
  Historie
  Links
  Boek
  Pakket zelf crème maken
  Recept zelf crème maken
  Parfum zelf maken
  Recepten
  Informatie over grondstoffen voor specialisten

 

 

Grondstoffen voor het zelf maken | Conserveringsmiddelen | 





« Vorige- 1-2

Heliozimt K
Heliozimt K    10 ml

INCI: 3,4 Methylendioxybenzaldehyd,Phenylpropylalcohol
Wettelijk gezien betreft het hier geen conserveringsmiddel en kan Heliozimt volledig legaal gebruikt worden in verzorgingsproducten “zonder conservering”.
Heliozimt wordt ook in de levensmiddelenindustrie veelvuldig gebruikt. Het gaat hier om een combinatie van twee stoffen. Het eerste is heliotropine, een etherische olie gemaakt uit de plant heliotropium.
Deze stof heeft een vanille-achtige geur en wordt zowel als smaakstof voor levensmiddelen als in de parfumindustrie gebruikt. Heliotropine heeft een sterke bacterieremmende werking.
De tweede stof is Alcohol hydro kaneel, een soort alcohol met een licht-bloemige geur, die aan sering en roos doet denken. Het betreft hier een 1:1 oplossing.
De dosering is: 1 druppel op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram voor een conservering van 6 maanden.


1,10 Euro


Aantal

Kaliumsorbaat
Kaliumsorbaat    10 g

INCI: Potassium Sorbate
Het betreft hier een conserveringsmiddel dat ook in de levensmiddelenindustrie wordt gebruikt. Kaliumsorbat is het kaliumzout uit sorbinezuur.
Het werkt het beste in een vrij zuur klimaat met een PH van 5, liever nog 4 en bij een PH van 5,5 gaat de conserverende werking verloren.
De dosering is 2 druppels op 10 gram eindproduct voor een conservering van 3 maanden.


1,05 Euro


Aantal

Parabeen K
Parabeen K    10 ml

INCI: Methyl- (and) Propylparaben (and) Benzylalcohol
Parabenen zijn vaak veroorzaker van allergieën.
Parabeen K bestaat uit Methylparabeen (tegen bacteriën), Propylparabeen (tegen schimmels) en Benzylalcohol. Parabeen kan tegen alle soorten micro-organismen ingezet worden bij een PH bereik van 4-8. Parabenen worden in de cosmetica, de levensmiddelenindustrie en in medicijnen gebruikt, voornamelijk tegen schimmelvorming. Parabeen K is geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor Benzoëzuur.
In cosmetica is 1 druppel op 10 gram eindproduct goed voor een houdbaarheid van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram geeft een houdbaarheid van 6 maanden.

Het BDIH keurmerk weert parabeen, vele natuurlijke merken zijn ermee gestopt. 
In borstkankerweefsel zijn opmerkelijk hoge concentraties parabenen aangetroffen. In voeding wordt het nauwelijks meer toegepast - behalve in diervoeding.
 


1,10 Euro


Aantal

Parabeen K
Parabeen K    50 ml

INCI: Methyl- (and) Propylparaben (and) Benzylalcohol
Parabenen zijn vaak veroorzaker van allergieën.
Parabeen K bestaat uit Methylparabeen (tegen bacteriën), Propylparabeen (tegen schimmels) en Benzylalcohol. Parabeen kan tegen alle soorten micro-organismen ingezet worden bij een PH bereik van 4-8. Parabenen worden in de cosmetica, de levensmiddelenindustrie en in medicijnen gebruikt, voornamelijk tegen schimmelvorming. Parabeen K is geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor Benzoëzuur.
In cosmetica is 1 druppel op 10 gram eindproduct goed voor een houdbaarheid van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram geeft een houdbaarheid van 6 maanden.

Het BDIH keurmerk weert parabeen, vele natuurlijke merken zijn ermee gestopt. 
In borstkankerweefsel zijn opmerkelijk hoge concentraties parabenen aangetroffen. In voeding wordt het nauwelijks meer toegepast - behalve in diervoeding.
 


4,95 Euro


Aantal

Parabeen K    100 ml

INCI: Methyl- (and) Propylparaben (and) Benzylalcohol
Parabenen zijn vaak veroorzaker van allergieën.
Parabeen K bestaat uit Methylparabeen (tegen bacteriën), Propylparabeen (tegen schimmels) en Benzylalcohol. Parabeen kan tegen alle soorten micro-organismen ingezet worden bij een PH bereik van 4-8. Parabenen worden in de cosmetica, de levensmiddelenindustrie en in medicijnen gebruikt, voornamelijk tegen schimmelvorming. Parabeen K is geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor Benzoëzuur.
In cosmetica is 1 druppel op 10 gram eindproduct goed voor een houdbaarheid van 3 maanden en 2 druppels op 10 gram geeft een houdbaarheid van 6 maanden.

Het BDIH keurmerk weert parabeen, vele natuurlijke merken zijn ermee gestopt. 
In borstkankerweefsel zijn opmerkelijk hoge concentraties parabenen aangetroffen. In voeding wordt het nauwelijks meer toegepast - behalve in diervoeding.
 


7,95 Euro


Aantal

Rokonsal, mild conserveringsmiddel met BDHI keurmerk
Rokonsal, mild conserveringsmiddel met BDHI keurmerk    10 ml

INCI: Benzyl Alkohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid
Het betreft hier een een mild conserveringsmiddel dat het BDIH keurmerk heeft. Rokonsal werkt uitsluitend in verzorgingsproducten met een PH van 5 of lager.
Hierdoor is dit middel minder geschikt om te gebruiken in crèmes, maar kan wel in een “zure” shampoo of zeep gebruikt worden.
De dosering is: 0,2-0,6% voor shampoo en zeep en 1,5% voor crèmes etc. voor een houdbaarheid van 3 – 4 maanden.


1,85 Euro


Aantal

Rokonsal, mild conserveringsmiddel met BDHI keurmerk    50 ml

INCI: Benzyl Alkohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid
Het betreft hier een een mild conserveringsmiddel dat het BDIH keurmerk heeft. Rokonsal werkt uitsluitend in verzorgingsproducten met een PH van 5 of lager.
Hierdoor is dit middel minder geschikt om te gebruiken in crèmes, maar kan wel in een “zure” shampoo of zeep gebruikt worden.
De dosering is: 0,2-0,6% voor shampoo en zeep en 1,5% voor crèmes etc. voor een houdbaarheid van 3 – 4 maanden.


7,80 Euro


Aantal

Rokonsal, mild conserveringsmiddel met BDHI keurmerk    100 ml

INCI: Benzyl Alkohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid
Het betreft hier een een mild conserveringsmiddel dat het BDIH keurmerk heeft. Rokonsal werkt uitsluitend in verzorgingsproducten met een PH van 5 of lager.
Hierdoor is dit middel minder geschikt om te gebruiken in crèmes, maar kan wel in een “zure” shampoo of zeep gebruikt worden.
De dosering is: 0,2-0,6% voor shampoo en zeep en 1,5% voor crèmes etc. voor een houdbaarheid van 3 – 4 maanden.


12,60 Euro


Aantal


« Vorige- 1-2
 
  Winkelwagen
Aantal Product  
Winkelwagen
 
  Aanbiedingen
Algemene Leveringsvoorwaarden Privacy Contact