Alles over het zelf maken van natuurlijke cosmetica.   Individuele cosmetica maken wij in opdracht !
Nederlands 
  Home
  COSMETICA ZELF MAKEN   WAT HELENA COSMETICA ZO UNIEK MAAKT   Aanbiedingen   HULP BIJ HET BESTELLEN   Recepten
 
Producten
  Helena Verzorgingslijn
  Grondstoffen voor het zelf maken
 
Extra
  HELENA COMPLETE VERZORGINGSLIJN
  NIEUW !!!
  Aanbiedingen
  Aloë Vera Lijn
  Multi- Vitamine Lijn
  Tea Tree Lijn
  Anti- Aging Lijn
  Cosmetica voor de man
  Etherische oliën
  Baby Lena Lijn
  Uw huid
  Uw haar
  Reiniging van de huid
  Parfumering
  Conservering
  Historie
  Links
  Boek
  Pakket zelf crème maken
  Recept zelf crème maken
  Parfum zelf maken
  Recepten

 

 

Grondstoffen voor het zelf maken | Stabilisatoren | 





« Vorige- 1-2-3-4 -Volgende »


Ceralan
Ceralan    100 g

INCI: Polyglyceryl-3Beeswax
Cerelan is een bijenwasderivaat. Het heeft licht emulgerende eigenschappen en wordt als stabilisator in emulsies gebruikt. Aan plantaardige olie toegevoegd geeft cerelan een oliegel. Emulsies met cerelan zijn minder gevoelig voor temperatuursverschillen en langer houdbaar. Cerelan wordt gebruikt in crèmes, bodymilk, oliegels, haarwax en brillantine.
De dosering is 10 – 20 % van de vetcomponent.











4,15 Euro


Aantal

Cetylalcohol DAB 10
Cetylalcohol DAB 10    50 g

INCI: Cetyl Alcohol


1,20 Euro


Aantal

Cetylalcohol DAB 10
Cetylalcohol DAB 10    100 g

INCI: Cetyl Alcohol


1,90 Euro


Aantal

Eucerine anhydraat DAB 10
Eucerine anhydraat DAB 10    100 g

INCI: Petrolatum, Lanolin Alcohol, Cetearyl Alcohol
Eucerine wordt als watervrije basis voor (water- in- olie-) emulsies gebruikt. Deze basis emulgeert uitstekend en kan meer dan het eigen gewicht aan water of waterige oplossingen opnemen. Eucerine bestaat uit wolwasalcohol en vaseline, dat uit aardolie gewonnen wordt. Het is een basis waar, ook zonder verhitting, werkstoffen, oliën en water in kan worden verwerkt. Eucerine wordt voornamelijk in handen- en voetencrème gebruikt.



4,50 Euro


Aantal

Guarpitmeel
Guarpitmeel    100 g

INCI: Cyanopsis Tetragonalba E 412
Guarpitmeel is een plantaardige stof die, in water opgelost, een gel vormt. Guarpitmeel wordt uit het zaad van de Indische boom, de Cyamopsis tetragonolobus, gewonnen en in de cosmetica veelvuldig gebruikt als geleermiddel, bijvoorbeeld in zonnebeschermingsgel en als stabilisator in emulsies en vloeibare zepen.
Gels, gemaakt met guarpitmeel, moeten geconserveerd worden omdat de gel gevoelig is voor de groei van mikroorganismen.
De dosering voor gel: 1,5 – 2%, ter stabilisering van emulsies: 1 - 2 mespuntjes.


2,40 Euro


Aantal

Lanoline anhydraat 47 ml
Lanoline anhydraat 47 ml    50 g

INCI: Adeps lanae
Lanoline is een dierlijke emulgator afkomstig uit de talkliertjes van een schaap. De lanoline wordt gewonnen door middel van het uitwassen van het vel na het scheren (wolvet).
Lanoline wordt veelvuldig gebruikt voor het maken van zalven in de farmaceutische- en cosmetische industrie omdat het zeer krachtige emulgerende eigenschappen (in het bijzonder in combinatie met bijenwas) heeft en het hetzelfde gewicht aan water, toevoeging- en werkstoffen kan bevatten. Lanoline is vooral geschikt voor de droge, schilferige, en rijpe huid en heeft een sterke eigen geur.
Dosering: als terugvetter of als basis voor zalven: 3 – 8%.


1,85 Euro


Aantal

Lanoline anhydraat 97 ml
Lanoline anhydraat 97 ml    100 g

INCI: Adeps lanae
Lanoline is een dierlijke emulgator afkomstig uit de talkliertjes van een schaap. De lanoline wordt gewonnen door middel van het uitwassen van het vel na het scheren (wolvet).
Lanoline wordt veelvuldig gebruikt voor het maken van zalven in de farmaceutische- en cosmetische industrie omdat het zeer krachtige emulgerende eigenschappen (in het bijzonder in combinatie met bijenwas) heeft en het hetzelfde gewicht aan water, toevoeging- en werkstoffen kan bevatten. Lanoline is vooral geschikt voor de droge, schilferige, en rijpe huid en heeft een sterke eigen geur.
Dosering: als terugvetter of als basis voor zalven: 3 – 8%.


3,45 Euro


Aantal

Mangoboter
Mangoboter    50 g

INCI: Mangifera indica L.
De mango is rijk aan vitaminen en mineralen, maar bevat vooral veel vitamine E. Mangoboter heeft een sterke vochtvasthoudende werking en beschermt huid en haar tegen uitdroging.
De boter wordt veelvuldig gebruikt in crèmes, lotions, lippenverzorgingsproducten, zonnebrand- en after-sun emulsies. Mangoboter kan gebruikt worden ter vervanging van sheaboter maar ook als basis waarin olien en toevoegingstoffen verwerkt kunnen worden.


2,95 Euro


Aantal

Mangoboter
Mangoboter    100 g

INCI: Mangifera indica L.
De mango is rijk aan vitaminen en mineralen, maar bevat vooral veel vitamine E. Mangoboter heeft een sterke vochtvasthoudende werking en beschermt huid en haar tegen uitdroging.
De boter wordt veelvuldig gebruikt in crèmes, lotions, lippenverzorgingsproducten, zonnebrand- en after-sun emulsies. Mangoboter kan gebruikt worden ter vervanging van sheaboter maar ook als basis waarin olien en toevoegingstoffen verwerkt kunnen worden.


6,75 Euro


Aantal

PNC 400
PNC 400    30 g

INCI: Sodium Carbomer


3,40 Euro


Aantal


« Vorige- 1-2-3-4 -Volgende »

 
  Winkelwagen
Aantal Product  
Winkelwagen
 
  Aanbiedingen
Algemene Leveringsvoorwaarden Privacy Contact