Tea tree (Melaleuca alternifolia)
Al eeuwen lang wordt de olie afkomstig van deze boom door de oorspronkelijke bewoners van Australië (the Aboriginals) gebruikt om huidaandoeningen en ontstekingen te behandelen.
Pas in 1920 kreeg deze olie, na vele medisch-wetenschappelijke onderzoekingen, de erkenning van de Westerse medische wetenschap.
De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren van de Australische Tea tree-boom.
Voor een paar druppels essentiële olie zijn tientallen kilo's bladeren nodig.
Tea tree-olie is een zuiver natuurproduct met een sterke antiseptische, verzachtende en o.a. zuiverende werking.
De olie kent in de cosmetica dan ook vele toepassingen: in bad- en massageoliën, bij de verzorging van de acné-huid, bij lichte verbranding door de zon en bv. in reinigingsproducten.
Helena Cosmetica heeft een aantal producten met deze bijzondere etherische olie ontwikkeld.
Wij hebben ook de pure essentiële olie voor u in ons assortiment.
Deze olie kan voor vele doeleinden gebruikt worden: bv. bij jeuk, zonnebrand en insectenbeten.
Ook heel geschikt in een stoombad of om te inhaleren: bij verkoudheid en hoest.
Tea Tree Lijn producten:
|